همایش ملی تجلّی آئین‌‎های عاشورا در هنر ایرانی

از ابتدای شکل‌گیری ایدۀ برگزاریِ «زیارت‌وارۀ هنر عاشورا» در دانشگاه شهید باهنر کرمان، «پژوهش» به‌عنوان یکی از اصلی‌ترین بخش‌ها و محورهای این رویداد ذهن برگزارکنندگان را مشغول داشته و کم‌وبیش در قالب نشست‌ها و سخنرانی‌های تخصصی، برگزارشده است؛ نظر به اهمیت پژوهش و رویکرد علمی به فرهنگ و هنر عاشورایی، زیارت واره هنر عاشورا، در گام هفتم  خود باهدف ارتقای سطح فرهنگ عمومی و آگاهی بخشی به جامعه‌ی دانشگاهی، در قالب همایش ملیِ «تجلی آیین‌های عاشورا در هنرهای ایرانی» فرصتی را در اختیار پژوهشگران این حوزه قرار خواهد داد.

بهره‌مندی از ظرفیت‌ها و قابلیت‌های بصری در تولید و خلق آثار هنریِ عاشورایی، و احیاء ارزش‌های معنوی فرهنگ عاشورا  از اهداف «زیارت وارۀ هنر عاشورا» است. ازآنجاکه در این برنامه دانشگاهیانِ هنرمند و پژوهشگر با خلق آثار هنری، و ارائه پژوهش‌های تخصصی در این عرصه، به تعظیم و تکریم مقام قدسی عاشوراییان می‌پردازند، این رویداد «زیارت واره» نام نهاده شده است. «زیارت در لغت به معنای میل و قصد (آهنگ) چیزی یا کسی کردن است و در عرف، زیارتِ کسی، عبارت است از عزیمتی ظاهری یا باطنی به‌سوی او، به‌قصد تکریم و تعظیم و انس گرفتن با وی.» و امید است این زیارت مقبول واقع گردد.

نخستین همایش ملی «تجلّی آئین‌‎های عاشورا در هنر ایرانی» با اخذ مجوز ISC به شماره: (68933-00210) از پایگاه استنادی علوم جهان اسلام در نیمه دوم سال 1400 (25 و 26 آذرماه) برگزار خواهد شد. این همایش در ادامه برگزاری شش دوره «زیارت واره هنر عاشورا»  است که هر ساله توسط دانشکده هنر و معماری در دانشگاه شهید باهنر کرمان و با حمایت معاونت فرهنگی و اجتماعی دانشگاه شهید باهنر و شرکت مس سرچشمه رفسنجان انجام می‌شود. با تصمیم کمیته سیاستگزاری «زیارت‎واره هنر عاشورا» مقرر گردید، حمایت‌های علمی و معنوی سایر دانشگاه‌ها، مراکز، سازمان‌ها و مؤسسات علمی و پژوهشی کشور مورد درخواست واقع شود. نام و نشان این دانشگاه‌ها، مراکز، سازمان‌ها و مؤسسات علمی و پژوهشی در فراخوان و پوستر درج گردیده است. امید است شما عزیزان علاقه‌مند به موضوعات هنر و زیبائی‌شناسی که با ارسال پژوهش‌های خود در قالب مقاله بر غنای این همایش بیفزائید.